Loading...

  • Joep Nicolasstraat 1, Centrum, 6041 JZ, Roermond, Limburg, Nederland
   +31 475 331 093
  • Monday:12:00-18:00Tuesday:09:00-18:00
   Wednesday:09:00-18:00Thursday:09:00-18:00
   Friday:09:00-18:00Saturday:09:00-17:00
   Sunday:ClosedHolidays:Closed
  • Monday:12:00-18:00Tuesday:10:30-18:00
   Wednesday:10:30-18:00Thursday:10:30-18:00
   Friday:10:30-18:00Saturday:10:00-17:00
   Sunday:ClosedHolidays:Closed
   • Daily, from 27 January 2015 §


    • Keesheukske Ras El Hanout Mix §

     Een mix van pinda's, cashewnoten en vliespinda's met Een Noord-Afrikaans specerijenmengsel van wel 10 of meer specerijen. Elke kruidenhandelaar maakt zijn eigen samenstelling van het mengsel. Ras El Hanout betekent dan ook eigenlijk ‘het beste van de markt’.

     € 7.98 / 450 g

     x 450 g
    • Pistachenoten §

     Pistachenoten bevatten veel fosfor. Fosfor is een mineraal dat in het lichaam aanwezig is en in voedsel zit in de vorm van fosfaat. Fosfaat zorgt samen met calcium voor sterke botten en tanden. Ook is fosfaat van invloed op de stofwisseling en op allerlei enzymprocessen in het lichaam.

     € 9.98 / 350 g

     x 350 g
    • Superfoodmix §

     De superfoodmix is een mix van verschillende superfoods vol met anti-oxidanten, vitaminen en mineralen

     € 9.98 / 450 g

     x 450 g
    • Vliespinda's §

     Pinda´s zijn geen nootjes. Ze heten dan wel aardnoten, olienoten of in het Engels peanuts maar ze behoren tot de peulvruchten. Ze zijn onder andere familie van de kikkererwt. Pinda´s zijn de meest populaire snackgroente op aarde.

     € 3.65 / 450 g

     x 450 g
    • Vliespinda's gezouten §

     Pinda´s zijn geen nootjes. Ze heten dan wel aardnoten, olienoten of in het Engels peanuts maar ze behoren tot de peulvruchten. Ze zijn onder andere familie van de kikkererwt. Pinda´s zijn de meest populaire snackgroente op aarde.

     € 3.65 / 450 g

     x 450 g
   • Cow cheese §

    Kaas wordt altijd vers afgesneden! Dit is handwerk en daarom kunnen de gewichten van de kazen enigszins afwijken van de hier genoemde gewichten. Bij het afrekenen in de winkel van 't Keesheukske betaalt u het juiste gewicht, de totaalprijs kan hierdoor afwijken.


    • Weydeland jonge kaas 48+ §

     De jonge Weydeland is op ambachtelijke wijze bereid van verse Hollandse melk. 4 weken heeft deze kaas in het pakhuis liggen rijpen, waardoor een smeuïge kaas ontstaat die heerlijk romig van smaak is.

     € 3.13 / 250 g

     gram
    • Weydeland jong belegen 48+ §

     De jong belegen Weydeland kaas dankt zijn smaak aan 8 weken rijping in ons geconditioneerde kaaspakhuis waar een constante luchtvochtigheid en temperatuur heerst. De kaas krijgt hier alle liefde en zorg die het nodig heeft om de romige smaak te ontwikkelen.

     € 3.45 / 250 g

     gram
    • Weydeland belegen 48+ §

     De Belegen Weydeland kaas is een van onze TOPPERS. Speciaal voor de liefhebber van kaas met karakter. 4 maanden heeft deze kaas in alle rust liggen rijpen waardoor `n stevige kaas met smaak ontstaat. Dit proeft u!

     € 3.45 / 250 g

     gram
    • Weydeland extra belegen 48+ §

     Voor de extra belegen Weydeland dient u even geduld te hebben. Wanneer de kaas is bereid, dient deze minimaal 6 maanden in ons kaaspakhuis te blijven. In deze periode wordt de kaas met liefde behandeld. De kaas krijgt maar een dun korstje waardoor een extra intense smaak ontstaat.

     € 3.63 / 250 g

     gram
    • Weydeland oud 48+ §

     In deze oude variant proeft u de pure smaak van kaas. De Oude Weydeland ligt een jaar te rusten in ons pakhuis waarbij de natuur haar gang gaat en de bijzondere smaak zich ontwikkelt. Ondanks zijn leeftijd is de kaas nog prima snijdbaar. U proeft een echte premium kwaliteitskaas.

     € 3.73 / 250 g

     gram
    • Weydeland Snijdbaar Overjarig 48+ §

     Weydeland Snijdbaar Overjarig is een Noord-Hollandse kaas van 18 maanden. Dankzij de natuurlijke rijping heeft deze kaas een wit kristalletje en een pittige kenmerkende smaak. Bijzonder lekker! Deze kaas is op haar leeftijd nog goed te snijden, vandaar de naam snijdbaar overjarig. Tip:
     Een glaasje port met een stukje Weydeland Snijdbaar!

     € 4.08 / 250 g

     gram
    • Weydeland brokkelkaas 48+ §

     Weydeland oude brokkel is een unieke kaas! Meer dan 1000 dagen heeft deze kaas liggen rusten in het pakhuis. Deze oudste kaas is zeer rijp en brokkelt daardoor. Bedoeld voor de echte liefhebber met pit. Uitermate geschikt om van te genieten!

     € 5.00 / 250 g

     gram
    • Boerenmeisjeskaas Jong §

     Is een echte originele rauwemelkse boerenkaas. Deze zachte, romige boerenkaas dankt zijn naam aan het smedige zuivel. De kaas blijft aan het mes kleven. Deze mooie zeer toegankelijke boerenkaas is een aanwinst voor elke kaasplateau maar ook erg lekker op een bruine boterham. Boerenmeisjeskaas wordt gemaakt in het Groene Hart van Holland.

     € 4.13 / 250 g

     gram
    • Boerenkaas Cock Verwey Jong Belegen §

     Boerenkaas mag pas Boerenkaas genoemd worden als het met rauwe melk bereid is op de boerderij zelf. Cock spreekt zelf liever van volle, verse melk in plaats van rauwe melk. 'Wanneer je met gepasteuriseerde melk gaat werken, oftewel melk die verhit is waardoor enzymen en bacteriën gedood worden, is de smaak beduidend anders. Juist de natuurlijke bacteriën geven Boerenkaas zijn speciale smaak.

     € 4.13 / 250 g

     gram
    • Boerenkaas Jaap Schep Belegen §

     Heerlijk smeuïge en licht pikante belegen boerenkaas.


     Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas. Kenmerkend voor Boerenkaas is de verscheidenheid in geur en smaak.

     € 4.23 / 250 g

     gram
    • Boerenkaas Jaap Schep Extra Belegen §

     Heerlijk pikante extra belegen boerenkaas.


     Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas. Kenmerkend voor Boerenkaas is de verscheidenheid in geur en smaak. Deze verscheidenheid is juist één van de karakteristieke eigenschappen van Boerenkaas die het product bijzondere charme verleent.

     € 4.38 / 250 g

     gram
    • Boeren Gatenkaas §

     De Boerenjongens gatenkaas is een streekspecialiteit uit het Groene Hart en heeft een zoetige nootachtige smaak. Deze kaas is ideaal voor een kaasfondue.

     € 3.99 / 250 g

     gram
    • Leerdammer Caractère §

     De karakteristieke variant van de originele Leerdammer enthousiasmeert kaaskenners met zijn stevige en intense smaak

     € 4.80 / 250 g

     gram
    • Weydelijner Creamy 30+ jong belegen §

     Weydelijner Creamy is de jong belegen variant met de eigenschappen van Weydelijner. Minder vet, maar wél smaak! Deze kaas ligt circa 8 weken in het kaaspakhuis te rijpen, hierdoor ontstaat een zacht romige kaas met een frisse smaak.

     € 3.73 / 250 g

     gram
    • Weydelijner Traditie 30+ Belegen §

     Weydelijner Traditie is een heerlijke belegen kaas die 4 maanden heeft liggen rijpen in ons pakhuis. Deze variant is de meest populaire uit het Weydelijner assortiment. Haar smaak is vol en pittig met een zilte nasmaak. Bedoeld voor diegenen die bewust leven en willen genieten van lekker eten.

     € 3.88 / 250 g

     gram
    • Weydelijner Exquise 30+ extra belegen §

     Deze versie is iets pittiger dan Weydelijner Traditie en heeft 6 maanden rijping achter de rug. Voor de liefhebbers van kaas met een krachtig karakter. De kaas heeft een volle smaak en u mag er gerust een stukje extra van nemen, de kaas bevat immers 25% minder vet dan gewone kaas.

     € 3.95 / 250 g

     gram
    • Weydelijner Rijp Aroma 30+ oud §

     Het rijke aroma van deze kostelijke kaas is te danken aan een jaar rijping. Een oude kaas die u verrast met haar smaak. De kaas bevat kleine rijpingskristallen die kenmerkend zijn voor de oudere kaassoorten. De kaas is vol van smaak en heeft een pittige nasmaak en is goed voor de lijn!

     € 4.25 / 250 g

     gram
    • Weydeland Twight Ripe 20+ §

     Een 20+ kaas zoals deze moet zijn. Lekker van smaak en toch de voordelen van light. Twight ripe is een jong belegen magere kaas van ongeveer 10 weken oud.

     € 4.03 / 250 g

     gram
    • Weydeland Twight Full 20+ belegen §

     Twight past perfect in een caloriearm en cholesterolverlagend voedingspatroon. De Full Taste is dus goed voor uw gezondheid maar ook verrassend lekker! De kaas is smedig en iets pittiger dan de Twight Ripe. Vol aroma en smaak! Een echte genieter.

     € 4.38 / 250 g

     gram
    • Remeker Puur §

     Een klassieker, de fijnproever geniet van deze smaakvolle kaas van de melk van Jerseykoeien. Een klein stukje is al voldoende voor een smaakexplosie. Lekker naast een goed glas wijn en om mee te koken. Een kaas met uitstraling, stevigheid en smaak.

     € 6.98 / 250 g

     gram
    • Landgoed Kaamps Traditioneel Belegen §

     Landgoed kaas wordt gedurende het affineren (rijpen) bij een hogere temperatuur, tweemaal per week behandeld met speciaal ontwikkelde bergkaascultuur.
     Kaasmaker Herbert Nijland en zijn team maken en affineren deze kaas met veel liefde en zorg, om u Bourgondisch te laten genieten.

     € 5.73 / 250 g

     gram
    • Villa Nella kruidenkaas §

     Villa Nella is een romige jong belegen boerenkaas met een Italiaans accent! De smeuïge kaas is gecombineerd met olijfjes, zongedroogde tomaatjes en een vleugje knoflook. Een echte topper onder de kruidenkazen! Villa Nella is een heerlijke kaas voor in de kaasfondue omdat deze makkelijk te smelten is.

     € 4.73 / 250 g

     gram
    • Villa Verde kruidenkaas §

     Villa Verde, Formaggio Pesto is een gethermiseerde kaas met groene pesto, pijnboompitjes en fenegriek. Met haar leeftijd jong belegen, 8 weken rijping is de kaas bijzonder smeuïg. De rijping vindt plaats op houten planken onder constante temperatuur en luchtvochtigheid en de kaas wordt nog met de hand gekeerd. De kaas is bijzonder romig van smaak en heeft een kruidige karakter waarbij een goede balans van smaken bestaat. Villa Verde is bijzonder geschikt als kaassaus bij pastagerechten.

     € 4.73 / 250 g

     gram
    • Parrano §

     De bijzondere receptuur zorgt ervoor dat de kaas tijdens het rijpen een unieke nootachtige, lichtzoete smaak ontwikkelt die zo kenmerkend is voor Parrano. De kazen krijgen alle tijd om op smaak te komen.

     € 5.00 / 250 g

     gram
    • Old Amsterdam §

     Het unieke zuursel en speciale rijpingsprocedé brengt het specifieke karakter van deze oude kaas tot leven. De exacte receptuur is een goed bewaard familiegeheim.

     € 4.98 / 250 g

     gram
    • Leidse Kanter Oud §

     Een kanterkaas heeft een andere vorm dan een Goudse Kaas. Het Leidse kaasvat is anders van vorm. De kaas heeft geen bolle 'wangen', maar wel een scherpe kant aan de boven- en onderzijde van de kaas. Doordat het komijnzaad vele maanden in het zuivel zit wordt de smaak van de kaas volledig doortrokken van het kruidige komijn.

     € 4.38 / 250 g

     gram
    • Cuyperskaasje §

     Onder de naam "Cuyperskaasje" is 't Keesheukske met een nieuwe mild boerenkaasje op de markt gekomen, vernoemd naar Pierre Cuypers, de Roermondse architect die o.a. vele Postkantoren in heel Nederland ontwierp. Behalve architect was Pierre Cuypers ook vegetariër en at daarom veel kaas. Het Cuyperskaasje weegt +/- 500 gram.

     € 7.95

     piece
    • Baby Gouda §

     Het is een lekker romig en zacht kaasje met een natuurlijke smaak. De Baby Gouda van +/- 400 gram is ideaal voor mensen die er zo af en toe van willen genieten.

     € 6.75

     piece
    • Baby Edammer §

     Edammer kaas is een kleine bolvormige kaas van +/- 900 gram , die van oorsprong gemaakt werd in en om de stad Edam. De bekende verpakkingskleur van de kaas is rood.

     € 11.95

     piece
    • Edammer jong belegen §

     Edam Jong Belegen is een kaas die volgens oud-hollands recept gemaakt is. Deze kaas van +/- 1700 gram heeft na een relatief korte rijping een fris-zachte smaak. Vooral jongeren zijn gecharmeerd van deze kaas. Het vetgehalte is lager dan dat van Goudse kaas.

     € 16.95

     piece
    • Gerookte kaas §

     Gerookte kaas wordt op een bijzondere manier bereid. Eerst wordt de kaas gesmolten en gerookt op wilgen hout in een rook oven. De rook geeft een unieke smaak aan de kaas.

     € 3.50 / 250 g

     gram
    • Appenzeller §

     Appenzeller is een harde kaas van rauwmelkse koemelk die wordt geproduceerd in het Appenzeller land in het noordoosten van Zwitserland.

     De kaas wordt voornamelijk geproduceerd in de kantons Appenzell Innerrhoden en Appenzell Ausserrhoden en in delen van de kantons Sankt Gallen en Thurgau. De koemelk waarmee de kaas wordt gemaakt komt voornamelijk uit de streek rond de berg de Säntis.

     De kaas werd al in de middeleeuwen geproduceerd en 700 jaar geleden voor het eerst genoemd. Tegenwoordig wordt de kaas beschermd onder de naam Appenzeller Switzerland. Hoewel veel voor de export geproduceerd wordt, zijn in veel dorpen varianten beschikbaar met ieder een eigen smaak.

     De rijping van de kaas duurt minimaal drie maanden. Gedurende deze periode wordt de kaas meermaals met de zogenaamde Kräutersulz behandeld. Dit is een kruidenmengsel waarvan het recept nog altijd streng geheim is.

     De Appenzeller kaas is veelzijdig, ze kan als tafelkaas gegeten worden, maar ook worden gebruikt bij het maken van warme gerechten. Mildere types kunnen worden gebruikt bij fondue of raclette

     € 5.98 / 200 g

     x 200 g
    • Apple Pie Cheese §

     Een aromatische kaas doordrenkt met appels , rozijnen en kaneel leveren dit unieke appeltaart karakter in kaas .

     € 3.96 / 200 g

     x 200 g
    • Bleu d'Auvergne §

     De bleu d'Auvergne is een relatief jonge blauwschimmelkaas, ontwikkeld in het midden van de 19e eeuw. Deze Franse kaas is een blauwaderkaas van rauwmelkse koemelk uit Auvergne, oorspronkelijk uit de streek op zo'n 40 kilometer ten westen van Clermont-Ferrand.

     De kaas is afkomstig van de koeien die grazen in de streek in het zuiden van Puy-de-Dôme en het noorden van Cantal. De koeien profiteren van het rijke groen op de hellingen van de oude vulkanen daar, van de grond rijk aan fosfor, kalium en magnesium.

     € 3.76 / 180 g

     x 180 g
    • Blu 61 §

     Deze blauw geaderde kaas wordt gerijpt in een rode dessertwijn en daarna ingelegd met cranberry´s , deze topkaas heeft reeds diverse prijzen gewonnen.

     € 9.98 / 200 g

     x 200 g
    • Blue Stilton §

     Stilton is een Engelse kaas , bekend om zijn karakteristieke sterke geur en smaak. Het wordt geproduceerd in twee varianten: de bekende blauwe en de minder bekende witte.

     Beide hebben, de status van een beschermde oorsprongsbenaming door de Europese Commissie , samen een van de slechts zeventien Britse producten die een dergelijke aanwijzing te hebben. Alleen kaas geproduceerd in de drie Engels graafschappen van Derbyshire , Leicestershire en Nottinghamshire - en gemaakt volgens een strikte code - kan worden genoemd "Stilton '. Dit betekent dat de kaas die in Stilton wordt gemaakt, het dorp in Cambridgeshire wettelijk niet mag worden genoemd Stilton Cheese.

     € 4.43 / 150 g

     x 150 g
    • Bouguet des Moines Val Dieu §

     De Bouquet des Moines is een zachte en smeuïge kaas met een zachte zuivel en witschimmelkorst.
     Onder de korst smeuïg en van aan de buitenkant naar het midden toe steeds verfijnder, lijkt deze kleine Belgische kaas met zijn bijzondere vorm op geen enkele andere!
     Het wordt gebruikt in duizend-en-één originele recepten: op de grill, in fondue of in koude (salade)schotels.

     € 3.45 / 150 g

     x 150 g
    • Brie de Meaux §

     Brie de Meaux is gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status (Appellation d'Origine Protege). Deze kaas wordt ook wel de "koning der kazen" genoemd. De Brie de Meaux wordt zelfs al bij het ontbijt gegeten. Brie de Meaux is zo'n bijzondere kaas met een verhaal. Deze specialiteit was al in de tijd van Karel de Grote bekend.

     € 4.38 / 200 g

     x 200 g
    • Brie gevuld met truffel §

     Deze brie de Meaux is gevuld met een mengsel van vers truffelschaafsel en daarna gedecoreerd met verse truffel bovenop. Het aardse karakter van de brie wordt versterkt door de smaak van truffel en andersom.

     € 7.70 / 200 g

     x 200 g
    • Brugse Blomme §

     De Brugse Blomme is een Roodbacteriekaas Koemelk uit België die wordt afgerijpt gedurende korte tijd in vochtige kelders. Dit geeft een fluweelzachte delicatessekaas met een rood korstje.

     € 4.48 / 175 g

     x 175 g
    • Camembert §

     De Camembert behoeft natuurlijk weinig uitleg. Deze Franse gepasteuriseerde kaas heeft een witte korst en afkomstig uit Normandië, bekend om haar uiterst milde smaak.

     € 3.25 / 250 g

     gram
    • Camembert au lait cru §

     De rauwmelkse Camembert uit Frankrijk die wij verkopen is een van de beste te verkrijgen Camemberts in Normandië

     € 4.99 / 250 g

     gram
    • Camembert Calvados §

     De Camembert au Calvados is een geraffineerde witte korst kaas. Een rauwmelkse boerencamembert waarvan de korst is verwijderd, wordt in de Calvados (een andere specialiteit uit Normandië) gelegd en daarna bedekt met paneermeel. Deze kaas is een van onze persoonlijke favorieten en heeft een zacht en smeuïg binnenste.

     € 5.31 / 180 g

     x 180 g
    • Castello Blue §

     Castello Blue is een Deense gepasteuriseerde blauwaderkaas met de bekende romige en zachte smaak zoals Castello uit Denemarken al jaren toonaangevende blauwaderkazen maken.

     € 5.30 / 200 g

     x 200 g
    • Chalet Fondue §

     Een heerlijke kant en klare kaasfondue voor 2 personen, uit Zwitserland

     € 4.22 / 250 g

     gram
    • Chaource Fermier §

     De Chaource Fermier is een rauwmelkse Franse kaas van het type witschimmelkaas, geproduceerd in de Champagne-Ardennen en de Bourgogne. De Chaource heeft sinds 1977 het AOP-keurmerk, de productie is dan ook strikt gereglementeerd. De kaas is afkomstig van vee uit de departementen Aube en Yonne.

     De Chaource wordt gemaakt op basis van rauwe melk. De Chaource wordt na een langzame stremming (12 uur) gelijk in de kaasvormen gebracht, vormen die van onder waterdoorlatend zijn. Het weglopen van de wei is een langzaam proces, dat zelfs nog doorgaat wanneer de kaas al uit de vorm gehaald is. Van origine was de Chaource een verse kaas, werd ze “demi-sec” verkocht, tegenwoordig prefereert men de gerijpte Chaource. Het rijpingsproces duurt vrij kort, maar minimaal 14 dagen. Rijping vindt plaats op roggestromatten, wat de kaas z’n wat gestreepte vlakke kanten geeft.

     De Chaource is een verse, lichte kaas, de kaasmassa is stevig, licht gezouten en de korst is geheel wit. Het is een wat zurige kaas, dit karakter maakt dat binnenin de kaas het rijpingsproces zeer traag gaat.

     Het verhaal gaat dat de Chaource van origine een kloosterkaas was, afkomstig uit de cisterciënzer abdij van Pontigny, waarvan de monniken de kaasmakerij naar de boeren uitdroegen.

     € 7.95 / 250 g

     gram
    • Chimay Poteaupré §

     Deze Belgische kaas van gepasteuriseerde koemelk met zijn ronde vorm, zijn roodbacteriekorst, zijn smeuïge en malse textuur en zijn uitgesproken, zuivere en volle smaak maken deze kaas tot de crème de la crème van de trappistenkazen.

     Geniet ten volle van deze kaas: Bekijk zijn gele en ivoren corpus onder de licht beschimmelde, donkere okerkleurige korst.Snuif zijn volle, typische en aangename aroma op. Voel de soepelheid van deze smeuïge en geraffineerde kaas. Proef zijn heerlijk nootachtige parfum.

     € 7.33 / 245 g

     x 245 g
    • Comté AOC §

     De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté. Hoofdstad van het Comté-gebied is Poligny, waar ook het "Maison du Comté", het Comté-museum, staat. De Comté AOC heeft het AOC-keurmerk al sinds 1958.

     € 5.78 / 200 g

     x 200 g
    • Emmentaler §

     Emmental is een Zwitserse kaas uit het Emmental in Zwitserland.
     De oorsprong van de kaas ligt op de alpenweiden, waar de boeren in de zomer een grote hoeveelheid melk hadden, maar te ver weg waren van de bewoonde wereld om de melk te kunnen verhandelen. De melk werd daarom omgezet in een houdbare kaas. De kazen zijn groot, met gewichten tot 130 kg. Kenmerkend voor de emmental zijn de ogen, de gaten in de kaas die van hem de bekende gatenkaas maken.

     € 5.70 / 250 g

     gram
    • Engelse cheddar §

     De bekende Engelse kaas is oranje van kleur met een korst van parafine. De smaak is zoet-pikant. Het zuivel is stevig ietwat brokkelig. De Cheddar is een lekkere dessertkaas of in/bij diverse gerechten.

     € 3.88 / 200 g

     x 200 g
    • Epoisse Berthaut AOP §

     De Epoisses is een Franse roodbacterie kaas afkomstig uit het plaatsje met dezelfde naam. De kaas komt met name uit de Bourgogne. Het bekendste merk is Epoisses Berthaut. Volgens overlevering wordt de kaas sinds de zestiende eeuw in de streek gemaakt. Duidelijk is in elk geval dat in de achttiende eeuw de kaas op de boerderijen gemaakt werd. In allerlei administratieve geschriften komt de kaas naar voren, wordt ook aan de bereidingswijze van de kaas gerefereerd.

     € 11.95 / 250 g

     gram
    • Gentse Keizer §

     Gentse Keizer is een Belgische abdijkaas gemaakt van de beste gepasteuriseerde koemelk. Deze kaas wordt in Gent gerijpt gedurende 2 maanden op houten planken. Wekelijks wordt het kaasje gekeerd om een perfecte consistente zuivel te bekomen. Met zijn rijke kaastraditie brengt Vlaanderen met deze fiere Gentenaar een heerlijke kaas op de kaasplank.

     € 3.89 / 175 g

     x 175 g
    • Geska Strooibeker §

     Geska Zwitserse strooikaas heeft een bijzondere geur en smaak en dient vooral om gerechten meer smaak te geven. Zo kunt u deze strooikaas bijvoorbeeld heel goed door spinazie roeren of door gehakt mengen. Maar ook als garnering voor de soep en andere gerechten is het handig om zo'n strooibus in het keukenkastje te hebben. Als vanouds is het natuurlijk ook lekker op de boterham.

     € 2.05

     piece
    • Gjetost §

     De nationale kaas van Noorwegen, gemaakt van een mix van geiten- en koeienmelk om een semi harde textuur te geven aan de kaas.
     De kaas heeft een zoete karamelachtige smaak en is ideaal op brood of crackers.

     € 5.95 / 250 g

     gram
    • Gorgonzola Dolce §

     Gorgonzola is blauwschimmelkaas van volle gepasteuriseerd koemelk uit het noorden van Italië die al sinds eeuwen vervaardigd wordt. Gorgonzola is geschikt als dessert, op de kaasplank, maar wordt ook gebruikt als bestanddeel van spaghetti-saus en sommige pizza's.

     In tegenstelling tot de wat stevigere Engelse Blue Stilton is dit een heel zachte, boterachtige kaas. De kaas geniet binnen de EU bescherming als beschermde oorsprongsbenaming (DOP kaas in Italië).

     € 5.63 / 250 g

     x 250 g
    • Grana Padano (Parmesan) §

     Grana Padano is een harde Italiaanse kaas. De naam komt van grana, korrels van de gemalen kaas, en Padano, de Italiaanse benaming voor de Povlakte.

     € 6.00 / 250 g

     gram
    • Grevenbroecker Achelse Blauwe §

     Zachte en romige blauwschimmelkaas met een unieke blauwgeaderde "marmer" structuur.

     Deze kaas wordt niet doorprikt, maar dankt zijn blauwe adering aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel.
     Deze artisanale hoevekaas wordt geproduceerd op basis van verse rauwe melk.
     De rijping duurt minimum 10 weken. De smaak wordt intenser al naargelang de rijping en mits een goede bewaring is de kaas lang houdbaar.

     € 9.50 / 200 g

     x 200 g
    • Heukäse §

     Heukäse is een harde kaas van rauwmelkse koemelk die wordt geproduceerd in het Tiroler land in Oostenrijk. De kaas is in hooi gerijpt en heeft een heerlijke volle aardse smaak

     € 6.36 / 200 g

     x 200 g
    • La Tur §

     La Tur is een Italiaanse specialiteit uit de Piemonte Regio. De kaas wordt gemaakt van een mix van melksoorten : koe- geit- schapenmelk. De delicaat milde smaak krijgt La Tur door zorgvuldige behandeling en rijping.

     € 5.25 / 200 g

     x 200 g
    • Langres Fermier §

     Specialiteit uit Langres, bekend om zijn Gecontroleerde Herkomstbenaming (A.O.P.), wordt gefabriceerd volgens oude, traditionele recepten. Zijn oranjegele korst, omhult een lichtgele kaas, met een gematigd sterke smaak die sterker wordt naarmate de kaas rijpt. Een inzinking in de kaas, ook wel "fontein" genoemd, holt de bovenkant van de kaas uit.

     € 6.95 / 200 g

     x 200 g
    • Limburger (Herve kaas) §

     Hervekaas of Herfse kaas is een (oorspronkelijk) Limburgse oude kaas die sinds de 15e eeuw wordt gemaakt in het Land van Herve. Het vierkante kaasje heeft een indringende geur en wordt daarom (Herfse of Limburgse) stinkkaas genoemd. Herve is de aangewezen kaas om er de maaltijd mee af te ronden, samen met een glas wijn, een oude portwijn of bruin abdijbier.

     € 2.95 / 100 g

     x 100 g
    • Limburgse grottenkaas §

     De natuurlijke omstandigheden van de Limburgse Mergelgrotten staan garant voor het tot stand komen van de Grottenkaas. Een ideaal zuivere lucht en de zeer constante temperatuur geven de kaas een perfect, mild aroma.

     € 6.43 / 250 g

     x 250 g
    • Livarot AOC §

     Livarot, bijgenaamd Le Colonel is een halfzachte, Franse kaas bereid uit koemelk, uit de streek Basse-Normandie. Zijn naam refereert aan het dorpje Livarot in het Arrondissement Lisieux dat tot het Departement Calvados in Frankrijk behoort. Hij heeft een kenmerkend oranje gewassen korst.

     Omheen de cilinder liggen drie tot vijf bandjes gedroogde grote lisdodde oorzaak van zijn bijnaam de Kolonel. Het typisch doordringende aroma refereert aan koemest. De kaas bewaart vier tot zes maanden.

     De kaas die traditioneel in de zomer werd geproduceerd, werd voor het eerst vermeld in de 17e eeuw, maar slaagde er door de moeilijke bewaring en beperkte transportmogelijkheden te paard gedurende twee eeuwen niet in de afgelegen dorpjes van de departementen Calvados en Orne te verlaten.

     Voor het eerst in de 19e eeuw vond de kaas brede ingang en pas in 1930 noteerde men de eerste export. In 1972 werd het een Appellation d'Origine Contrôlée wat erop neerkomt dat de kaas om de twee maanden aan een uitgebreide analyse wordt onderworpen.

     De kaas wordt gemaakt van geselecteerde koemelk die snel wordt gestremd. De wrongel wordt twee maal gesneden en de wei wordt afgegoten. Onder regelmatig keren ligt de kaas 24 uur in een warme ruimte. Daarna volgt het wassen en zouten. De initiële rijping duurt minstens 4 weken en gedurende die tijd wordt de kaas nog meermaals gewassen. De korst van de kaas wordt lichtrood, hetgeen versterkt wordt door brevibacterium linens en orleaanboom. Een verdere rijping van 2-3 maanden levert het eindproduct.

     € 6.03 / 185 g

     x 185 g
    • Mascarpone §

     Mascarpone is een soort kaas, die voor het eerst voorkwam rond 1600 in Lombardije in Noord-Italië, ten zuidwesten van Milaan. Er wordt gezegd dat de naam uit "más que bueno" kwam (Spaans voor "beter dan goed") uit de tijd dat Spanje Italië overheerste. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room (25 % botervet) die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt.

     Het kan met of zonder toegevoegde suiker worden gebruikt. Het is waarschijnlijk het bekendst als ingrediënt in tiramisù, het beroemde Italiaanse dessert. Het wordt vaak gebruikt in plaats van boter om risotto dik te maken en te verrijken.

     € 3.25 / 250 g

     gram
    • Morbier AOP §

     De Morbier is een Rauwmelkse Franse kaas, een halfharde gewassen-korst kaas. De Morbier komt van oorsprong uit het gelijknamige dorp Morbier in de Jura.

     De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk (hoewel tegenwoordig ook gepasteuriseerde melk gebruikt wordt), de wrongel wordt gesneden, de wei verwijderd, en vervolgens wordt de kaas in de vorm geperst. Hierna wordt er een aslaagje toegevoegd. 's Avonds als de koeien heel de dag gegeten hebben wordt er ook gemolken en de wrongel van deze melk komt op de aslaag.

     De kaas van de avondmelk is veel sterker van smaak en smaakt meer naar noten. Vervolgens gaat de kaas in de pers en gaat rijpen in een koude ruimte voor 2 à 3 maanden. De kaas krijgt een rode korst. Kenmerkend is de zwarte ader die door de kaas loopt. Qua smaak doet deze ader niet veel.

     De ader schijnt ontstaan te zijn doordat de boeren hun wrongel wilden bewaren tot ze genoeg hadden om een hele kaas te maken. Om de wrongel tegen insecten e.d. te beschermen brachten ze er een laagje as en zout op aan. Daarboven werd dan later de wrongel uit een volgende melkperiode toegevoegd.

     De Morbier heeft het AOP-keurmerk gekregen. Dit de toekenning van dit keurmerk was in 1998. Dit houdt in dat de kaas ook alleen gemaakt mag worden van de melk van koeien die gevoed zijn met hooi, gras en kruiden uit de Jura.

     € 4.81 / 230 g

     x 230 g
    • Munster Le Vigneron met truffel §

     Deze rauwmelkse Munster is met verse truffel geaffineerd. Een ware smaakexplosie! Ultieme dessertkaas.

     € 7.95 / 250 g

     gram
    • Nootmix §

     Een smeltkaas afkomstig uit Frankrijk. In het zachte en romige zuivel zijn noten verwerkt. Deze kaas is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk.

     € 5.38 / 250 g

     gram
    • Parmesan Reggiano §

     Parmezaanse kaas , Italiaans: Parmigiano Reggiano, is een harde soort kaas van koemelk die uit Italië komt, uit de omgeving van Parma. De kaas die in de regio geproduceerd wordt had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. Om deze kaas te maken, heeft men voor 1 kg parmezaan ongeveer 16 liter koemelk nodig, 600 liter voor één kaas. De kaas kent een lange rijpingstijd, minimaal 24 maanden. Alleen de kaas uit het gebied van de provincies Modena, Parma en Reggio Emilia (plus delen van Bologna en Mantua) mag de naam Parmezaan dragen. De kaas wordt gebruikt om schotels te gratineren, of om op pasta te strooien. Maar beter komt de smaak tot z’n recht in heel dunne plakken over salades, met alleen olijfolie en balsamicoazijn uit Modena.

     € 8.75 / 250 g

     gram
    • Port Salut §

     De bekende Port salut is van oorsprong een abdijkaas. Deze romige en milde soort is genoemd naar de Bretonse Port-du-Salut abdij in Entrammes.

     De Port-du-Salut is een Franse kaas kaas die ook onder de namen Port salut, Entrammes en trappistenkaas bekend staat. In eerste instantie is de Port-du-Salut ontwikkeld door de cisterciënzer monniken van de Abdij Notre-Dame du Port-du-Salut in Port-Ringeard, Entrammes (tussen Laval en Angers) aan de rivier Mayenne in het departement Mayenne in Pays de la Loire. De Franse Revolutie in 1789 maakte dat de monniken van de abdij Frankrijk uit vluchtten naar Zwitserland. Onder leiding van de abt Dom Augustin de Lestrange leerden zij kaas maken om in hun levensonderhoud te voorzien. In 1815 konden ze terugkeren, maar bleven ze kaas maken. De kaas werd zeer populair, in 1873 verkochten ze de verkooprechten aan een Parijse kaashandelaar, en al in 1874 deponeerden ze het Port Salut handelsmerk. Tegenwoordig wordt de kaas niet meer door de monniken gemaakt, zij verkochten hun kennis en rechten aan Le Groupe Bel in 1959. De kaas wordt zelfs niet meer in Bretagne gemaakt, maar in een fabriek aan de Duitse grens.

     De huidige Port salut is ook niet de gewassen-korst kaas van weleer. Wel zijn er andere trappistenkazen die wel in de oude traditie gemaakt worden, zoals de Tamié, de Trappiste de Belval, de Pont-l'Évêque en de Campénéac

     Eigenlijk zouden alleen de traditioneel gemaakte kazen het merk “Port-du-Salut” mogen dragen, en de industrieel gemaakte, Saint-Paulin-achtige kazen zouden “Port salut” zijn, maar het onderscheid wordt niet strikt gehanteerd.

     € 4.38 / 200 g

     x 200 g
    • Reblochon §

     De reblochon is een Franse kaas, een gewassen-korstkaas. De kaas wordt geproduceerd in de Haute-Savoie, het Alpengebied in Frankrijk bezuiden Genève en het meer van Genève.

     De reblochon stamt uit de 13e eeuw. De geschiedenis van de naam van de kaas ligt in het feit dat in die tijd de alpenboer een proportioneel deel van zijn melk moest afstaan aan de eigenaar van de weide. Wanneer de eigenaar kwam, dan werd het vee niet volledig gemolken. Na inlevering van de verplichte hoeveelheid en na het vertrek van de controleurs werd het vee opnieuw gemolken (re-blocher) en van die melk werd de Reblochon gemaakt.

     De kaas heeft het AOP-keurmerk gekregen. De melk die voor de kaas gebruikt mag worden is uitsluitend afkomstig van de bergkoeien van de rassen Abondance, Tarine, of Montbéliarde. De controle voor het keurmerk strekt zich uit over alle fasen, van het voeden van de koeien tot de verkoop van de kaas. Er zijn twee typen reblochon, de Reblochon fermier (heeft een groen merk) en de Reblochon fruitier (rood merk). De Reblochon fermier wordt in de bergen gemaakt, of in de boerderijen in de vallei van Thônes, de Reblochon fruitier kan gemaakt worden in het hele AOC-gebied (Vrijwel de hele Haute Savoie en één vallei in de Savoie).

     De reblochon wordt gemaakt van volle rauwe koemelk. Na het melken wordt de melk in koperen ketels verwarmd tot zo’n 33 °C en in ongeveer drie kwartier gestremd. De wrongel wordt gesneden in stukjes ter grootte van een rijstkorrel, en na uitlekken in de met kaasdoek bedekte vormen gedaan. In de vormen wordt met een gewicht van 2,5 kg het vocht er verder uitgeperst.
     Uit de vormen gehaald wordt de kaas gezouten in een pekelbad en 4 tot 5 dagen in de eerste rijpingskamer gezet. De kaas rijpt hier bij een temperatuur van 16-18 °C. De kaas wordt regelmatig gewassen en gekeerd (eens per 2 dagen). Vervolgens volgt de tweede rijping van 2 tot 3 weken in een rijpingskelder bij 12 °C, op planken van de plaatselijke dennen.

     Het resultaat is een kaas met een zachte, ivoorkleurige kaasmassa en een saffraangele korst.

     € 3.11 / 125 g

     x 125 g
    • Ricotta §

     Ricotta is een sneeuwwitte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeienmelk met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta bevat een laag zout- en vetgehalte. Ricotta betekent ‘opnieuw gekookt’.

     € 2.95 / 250 g

     gram
    • Rommedou - Herve kaas §

     Hervekaas of Herfse kaas is een (oorspronkelijk) Limburgse oude kaas die sinds de 15e eeuw wordt gemaakt in het Land van Herve. Het vierkante kaasje heeft een indringende geur en wordt daarom (Herfse of Limburgse) stinkkaas genoemd.

     Dezelfde kaas werd vroeger ook gemaakt in Maastricht en omgeving. Hier werd en wordt meestal de naam Rommedoe gebruikt; dit is een samenvoeging van het Maastrichtse “roum” (=room) en het Franse “doux” (=zacht).

     De kaas heeft een vetpercentage tussen 35-45%. Het heeft een scherpe en sterke smaak, en kan daarom best worden genuttigd in combinatie met donkere broden zoals roggebrood met appelstroop en bier.

     Omdat Herve in het oude hertogdom Limburg lag, wordt de kaas ook wel Limburgse kaas genoemd. Later is deze kaas uitgezworven naar Duitsland en zelfs in Amerika is hij een bekend verschijnsel geworden onder de naam “Limburger Cheese”.

     Hervekaas of Herfse kaas heeft een Europese beschermde oorsprongsbenaming, die namaak tegengaat. Het mag hierom enkel worden bereid in het Land van Herve.

     € 8.95 / 400 g

     x 400 g
    • Roombrie §

     Roombrie is een bekende Franse kaasspecialiteit uit het hart van de Seine-et-Marne-streek, de oorspronkelijke briestreek. De delicaat milde smaak krijgt Roombrie door zorgvuldige rijping in speciaal uitgeruste rijpingskelders.

     € 3.35 / 225 g

     x 225 g
    • Saint Felicien §

     Een rauwmelks koemelk kaasje, de grotere variant van de Saint Marcellin! Fris en fruitig van smaak, met op de korst, wanneer ze rijp is hier en daar grijze schimmel. De korst kan meegegeten worden! A la lyonaise wil zeggen dat hij in een schaaltje zit waar het uitgelepeld moet worden. Saint Félicien is vernoemd naar het plein waaraan de kaasmakerij lag waar ze voor het eerst geproduceerd werd.

     € 3.99 / 150 g

     x 150 g
    • Stinking Bishop §

     Men zegt dat de Stinking Bishop kaas voor het eerst gemaakt werd door de Cistenser monniken in het dorpje Dymock. Stinking Bishop wordt gewassen met een mengsel van peren wijn en pekelwater. De naam dankt de kaas aan een perenras uit Gloucester, verbouwd door een niet populaire boer genaamd Bishop. De geur doet vermoeden dat het een sterke kaas is maar hij smaakt zachter dan dat je van de geur zou denken.

     € 8.73 / 175 g

     x 175 g
    • Taleggio DOP §

     Taleggio is een Italiaanse kaassoort, afkomstig uit het stadje Taleggio in de Val Taleggio, vlak bij Bergamo in Lombardije. Het is een kaas met een gewassen korst met een beschermde oorsprongsbenaming (DOP) (Denominazione di Origine Protetta) Wij verkopen de ambachtelijke, rauwmelkse Taleggio

     € 3.96 / 175 g

     x 175 g
    • Testun al Barolo Occelli §

     Een speciale exclusieve kaas van de makers van Occelli. De originele kaas gemaakt van geitenmelk en koemelk.
     De interpretatie van het eeuwenoude recept door overlevering en traditie door de mensen uit de bergen . De naam in het lokale dialect, betekent "koppig".

     Melk van de dieren die vrij zijn om te zwerven op de zomerweiden. Het is een compact en harde topkaas, in de leeftijd van ten minste vijf maanden.

     € 9.98 / 200 g

     x 200 g
    • Tomme de Savoie §

     Tomme de Savoie is een halfharde kaas gemaakt in de Savoie door gespecialiseerde kaasmakers.
     Voor deze kaas wordt gebruikgemaakt van koemelk. De kaas is te herkennen aan zijn grijze korst en is van binnen zeer lichtgeel. Deze kaas heeft een zeer aparte geur waarin zelfs een vleugje ammoniak-aroma zit.

     Tomme de Savoie, evenals de meeste Tommes, wordt doorgaans gemaakt van magere melk waarvan het grootste deel van de room is verwijderd om boter of vettere kazen te maken. Als gevolg daarvan zijn Tomme de Savoie kazen relatief magere kazen.

     € 4.78 / 200 g

     x 200 g
    • Trappe Echournac / Le Timanoix §

     Halfharde kaas gemaakt van koemelk uit de Perigord. Nonnen in de Echournac abdij (tussen Limoges en Bordeaux) maken deze kaas sinds 1868. de ". Trappe Nature" In 1999 starten zij het ​​maken van een nieuwe specialiteit genaamd Trappe Echournac. Dezelfde kaas maar dan uit een andere abdij is de Le Timanoix Deze kaas is verfijnd met notenlikeur en is de perfecte combinatie van twee typische producten uit deze regio: kaas en noten uit de Perigord.Tijdens de twee maanden rijping van de schil wordt ingewassen met notenlikeur, waardoor deze kaas een mooie donkerbruine kleur en een fruitige smaak krijgt.

     € 11.85 / 300 g

     x 300 g
    • Tête de Moine A.O.P. §

     Tête de Moine (Frans voor monnikshoofd) is een Zwitserse kaas uit de Berner Jura, het Franstalige deel van Kanton Bern, die gemaakt wordt uit rauwmelkse koemelk.De Tête de Moine is halfhard, donkergeel met een bruingele geribbelde korst.

     De kaas wordt niet gesneden, maar geschaafd, tegenwoordig meestal met de in 1982 ontworpen girolle. De korst valt bij het schaven in stukjes uit elkaar, en de kaas vormt zich tot rozetjes.

     De kaas kent zijn oorsprong bij de monniken van Abbaye de Bellelay in Saicourt. Daar zijn al meldingen van de kaas uit 1192. Tegenwoordig wordt de kaas gemaakt door een beperkt aantal producenten. Sinds 2001 is de kaas toegelaten als beschermd lokaal product (Appelation d'Origine Protegée) onder de naam Tête de Moine, Fromage de Bellelay.

     € 11.68 / 400 g

     x 400 g
    • Zwitserse Gruyère §

     Gruyère is een kaas die genoemd is naar de Zwitserse stad Gruyères. De kaas heeft sinds 2001 een AOP keurmerk.Gruyère is uitstekend geschikt voor kaasfondue, op brood, in tosti's en voor het gratineren van uiensoep.

     Gruyère wordt geproduceerd met ongepasteuriseerde melk die verwarmd wordt tot 34°C. Vervolgens wordt de melk gestremd. De gestremde melk wordt vermalen tot korrels en deze worden weer verwarmd op 43°C. De temperatuur wordt nog even verhoogd tot 54°C. Hierna wordt de kaas in een vorm gegoten en geperst. De buitenkant wordt vervolgens gezouten en daarna twee maanden gerijpt op kamertemperatuur. Hierna kan de kaas voor langere tijd gerijpt worden in een vochtige kelder.
     Gruyère is een zoete kaas met een zoute bijsmaak. Als de kaas nog jong is, is deze nog romig en smaakt het een beetje naar noten. Als de kaas meer gerijpt is, wordt deze droger. Wanneer deze meer dan tien maanden heeft gerijpt, krijgt deze de naam Réserve.

     € 6.43 / 250 g

     gram
   • Goat cheese §

    Kaas wordt altijd vers afgesneden! Dit is handwerk en daarom kunnen de gewichten van de kazen enigszins afwijken van de hier genoemde gewichten. Bij het afrekenen in de winkel van 't Keesheukske betaalt u het juiste gewicht, de totaalprijs kan hierdoor afwijken.


    • Chevretta Jong Belegen §

     Chevretta Jong Belegen is de zachtste telg uit de Chevretta familie. Deze variant is lekker romig en karakteristiek van smaak.

     € 4.50 / 250 g

     gram
    • Chevretta Belegen §

     Chevretta Belegen is net een fractie pittiger dan de Jong Belegen. Deze kaas heeft 4 maanden liggen rijpen waardoor haar smaak net iets voller is.

     € 5.00 / 250 g

     gram
    • Chevretta Oud §

     Chevretta Oud is een Noord-Hollandse geitenkaas van 45 weken oud. Haar subtiele smaak is, naast zijn stevige structuur en zuivere kristallen, kenmerkend. Lekkerder kan een Hollandse geitenkaas niet zijn.

     € 5.50 / 250 g

     gram
    • Landgoed Kaamps Affiné §

     Deze Hollandse geitenkaas dankt zijn voortreffelijke smaak aan het natuurlijke rijpingsproces. Landgoed kaas wordt gedurende het affineren (rijpen) bij een hogere temperatuur, tweemaal per week behandeld met speciaal ontwikkelde bergkaascultuur.

     € 6.48 / 250 g

     gram
    • Landgoed Kaamps Affiné Cru oud §

     De Landgoedkaas Geit Cru is een prachtige oude geitenkaas met een natuurlijke korst uit de rijpingskamers van Landgoed Kaamps. Door zijn bijzondere rijping heeft de Landgoed geitenkaas een vollere en onderscheidende smaak.

     € 7.23 / 250 g

     gram
    • Mèkkerstee Bio Italiaanse Kruiden §

     De Mèkkerstee Italiaanse kruiden is een heerlijke biologische geitenkaas verrijkt met een selectie Italiaanse kruiden. Hierdoor krijgt deze kaas een heerlijk pittig karakter. Serveer Mèkkerstee Italiaanse kruiden bij de borrel en geniet van de pittige bite.

     € 6.88 / 250 g

     gram
    • Chevre Buchette §

     Verse, gerijpte geitenkaas is een heerlijke, zacht gerijpte geitenkaas met een witschimmelkorst.
     De smaak van deze kaas varieert van zacht romig en stevig bij jonge kaas tot pikant en smeuïg
     als de kaas volledig gerijpt is.

     € 3.15 / 180 g

     x 180 g
    • Chevre d'Or Cru §

     Deze schitterend gerijpte geitenkaas van de meest zuivere in zijn soort wordt gemaakt in de Franse Poitou. Hiervoor wordt de fijnste melk van in het wild grazende geiten verzameld. Tijdens de rijping ontwikkelt zich een glooiende, eetbare korst. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een delicate licht kruidige smaak.

     € 6.50 / 150 g

     x 150 g
    • Chevre Vers §

     Chevre Vers is een vers geitenkaasje zonder rijping waardoor het verse frisse zuivel licht vochtig is en zeer zacht van smaak

     € 2.95 / 140 g

     x 140 g
    • Crottin de Chavignol §

     € 2.99 / 80 g

     x 80 g
    • Feta Dodoni §

     Feta werd duizenden jaren geleden al gemaakt in Griekenland. Feta wordt bereid op basis van schapen- en geitenmelk. Je herkent feta aan de vaste en brokkelige structuur die kleine gaatjes vertoont. Feta is heerlijk bij een Griekse salade, maar ook bij stoof- en ovengerechten. Ook kan feta verwerkt worden in pita en vleesgerechten. (bijv. gehaktballetjes gevuld met feta)

     € 3.25 / 200 g

     x 200 g
    • Halloumi §

     Halloumi of haloumi is een traditionele Cypriotische kaas, die ook populair is in de rest van het Midden-Oosten en Griekenland. Het wordt nu gemaakt in vele landen en gebieden over de hele wereld. Het is gemaakt van een mengsel van geit en schapenmelk. De kaas heeft een hoog smeltpunt, en kan dus eenvoudig worden gebakken of gegrild in de pan of op de barbeque.

     € 5.25 / 250 g

     gram
    • Saanenhof Picobello §

     In de Brabantse Kempen, om precies te zijn op de Strabrechtse Heide, ligt de Saanenhof. Het is hier waar de kaas wordt geproduceerd.

     Er wordt gewerkt met de melk van 600 eigen geiten. Dagelijks wordt er kaas gemaakt.

     De Picobello vormt de kroon op het assortiment, zeker als die mooi is gerijpt, lichtbruine randen krijgt en het scherpe karakter krijgt dat een geitenkaas zo bijzonder maakt.

     € 6.95 / 250 g

     gram
   • Sheep cheese §

    Kaas wordt altijd vers afgesneden! Dit is handwerk en daarom kunnen de gewichten van de kazen enigszins afwijken van de hier genoemde gewichten. Bij het afrekenen in de winkel van 't Keesheukske betaalt u het juiste gewicht, de totaalprijs kan hierdoor afwijken.


    • De Zeekraal Bio Jong §

     Op ecologische schapenboerderij de Zeekraal op Terschelling maakt men biologische schapenkazen die ontzettend lekker zijn van 100% schapenmelk en zonder toevoeging van kleur- geur- of smaakstoffen. Hierdoor zijn de smaak en kwaliteit altijd optimaal. Deze schapenkaas is lekker romig en mild van smaak.

     € 6.38 / 250 g

     gram
    • De Zeekraal Bio Fenegriek §

     Op ecologische schapenboerderij de Zeekraal op Terschelling maakt men biologische schapenkazen die ontzettend lekker zijn van 100% schapenmelk en zonder toevoeging van kleur- geur- of smaakstoffen. Hierdoor zijn de smaak en kwaliteit altijd optimaal. Deze biologische fenegriek kruidenkaas heeft een walnootachtige smaak.

     € 6.98 / 250 g

     gram
    • Twisca Belegen §

     Een langere rijping zorgt voor de typerende schapensmaak. Twisca belegen dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm, maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.

     € 7.13 / 250 g

     gram
    • De Zeekraal Bio Belegen §

     Op ecologische schapenboerderij de Zeekraal op Terschelling maakt men biologische schapenkazen die ontzettend lekker zijn van 100% schapenmelk en zonder toevoeging van kleur- geur- of smaakstoffen. Hierdoor zijn de smaak en kwaliteit altijd optimaal. Deze schapenkaas is lekker romig en licht pittig.

     € 6.98 / 250 g

     gram
    • Manchego §

     Manchego komt,zoals de naam reeds doet vermoeden, uit het Spaanse La Mancha. Manchego is de kaas die kazen in het algemeen populair maakte in Spanje. En dat is niet voor niets. De kaas wordt gemaakt van de zuivere melk van het Manchego-schaap, een sterk ras, dat ook bij zeer grote droogte overleeft.

     In Lan Mancha wordt al sinds de IJzertijd kaas bereid. de Manchego, waar onder meer de Romeinen gek op waren. De kaas was vooral bedoeld als voedselproviand voor de herders: de schapen werden vooral voor hun wol gehouden. Pas veel later, in de negentiende eeuw, werd de kaas ook vervaardigd uit economisch belang. Queso Manchego heeft sinds 1984 het stempel van de beschermde herkomstaanduiding Denominación de Origen (D.O.).

     Om het etiket artesanal (ambachtelijk) te mogen voeren, mag de kaasmaker alleen rauwe melk gebruiken. Tegenwoordig wordt echter veelal gepasteuriseerde melk gebruikt.

     Fresco, die slechts zestig dagen heeft gerijpt. Semicurado is vergelijkbaar met belegen en de Curado heeft meer dan zes maanden gerijpt, waarna het een stevige, snijdbare kaas is. Añejo is overbejaard: deze kazen hebben soms wel twee jaar gerijpt.

     Een stukje Curado ondergedompeld in olijfolie van goede kwaliteit is perfect maar ook op de dessertkaart zeer gewild.

     € 7.88 / 250 g

     x 250 g
    • Pecorino alle Pere §

     Deze pecorino kaas wordt bereid met een innovatief recept: het combineert traditionele meesterschap van de kaasmaker met de nieuwe en oude smaak van peer,
     De smaak en het aroma zijn licht fruitig , maar niet zoet zijn. Met zijn witte en romige pasta , de kaas is een innovatie die een traditie zal worden !

     € 6.38 / 200 g

     x 200 g
    • Pecorino Moliterno con Tartufo §

     Pecorino Moliterno con Tartufo is de lekkerste verkijgbare kaas ! De top onder de truffelkazen wordt gemaakt van schapenmelk uit Sardinië en er wordt rijkelijk verse zwarte truffel aan toegevoegd. Zol lekker heeft u het nog nooit geproefd !

     € 12.48 / 250 g

     gram
    • Pecorino Romano §

     Pecorino is een Italiaanse schapenkaas. De naam is afkomstig van het Italiaanse woord pecora, dat schaap betekent. De romano wordt veel gebruikt in pastagerechten, net zoals de bekendere Parmezaanse kaas.

     € 4.92 / 200 g

     x 200 g
    • Roquefort AOC §

     De smaak van Roquefort Papillon roque4is volgens kenners top! De traditie en smaak van de kaas is het geheim dat voor een groot deel ligt in de originele Penicillium roqueforti.

     € 6.86 / 200 g

     x 200 g
   • Cheese spread §


    • Boerensmeerkaas kruiden 20+ §

     Een heerlijke boeren smeerkaas kruiden 20+

     € 1.99

     piece
    • Boerensmeerkaas naturel 20+ §

     Een heerlijke boerensmeerkaas naturel 20+

     € 1.99

     piece
   • Buffalo cheese §

    Kaas wordt altijd vers afgesneden! Dit is handwerk en daarom kunnen de gewichten van de kazen enigszins afwijken van de hier genoemde gewichten. Bij het afrekenen in de winkel van 't Keesheukske betaalt u het juiste gewicht, de totaalprijs kan hierdoor afwijken.


    • Mozzarella di Bufala §

     Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijke mozzarella is de Mozzarella di Bufala vervaardigd uit de melk van de waterbuffel.

     Later is men ook mozzarella uit koemelk gaan vervaardigen. Beiden zijn wel volgens dezelfde principes vervaardigd, maar hebben een geheel eigen smaak en structuur. De Mozzarella di Bufala is porseleinwit (net als de buffelmelk) terwijl de koemelkmozzarella een licht gelige kleur van de in koemelk aanwezige caroteen heeft. De Mozzarella di Bufala wordt als een delicatesse beschouwd, maar is in vergelijking met de koemelkmozzarella duurder. Beiden zijn van gepasteuriseerde melk.

     € 2.75 / 125 g

     x 125 g
   • Nuts §

    In onze winkel worden meerdere keren per week verse noten gebrand. We verpakken de noten bewust onmiddellijk na het branden. Ze zijn dan krakend vers en in de speciale verpakking blijven ze dat nog een hele tijd. Als je de noten los in een bak zou leggen, komt dat de kwaliteit niet ten goede.


    • Abrikozen gedroogd §

     Een gezond en lekker tussendoortje. Abrikozen zijn een goede bron voor veel vitaminen en mineralen. Een van de belangrijkste mineralen is toch wel kalium. Abrikozen zitten vol met kalium en dit zorgt voor een bloeddruk verlagende werking.

     € 3.95 / 250 g

    • Amandelen bruin §

     Amandelen zijn super gezond! Amandelen zijn namelijk rijk aan gezonde vetten en aan vitamine E. Dit is een anti-oxidant en is daarom erg belangrijk om in natuurlijke vorm binnen te krijgen. Amandelen bevatten ook een grote hoeveelheid mineralen zoals magnesium, fosfor en kalium.

     € 3.74 / 150 g

     x 150 g
    • Amandelen wit §

     Witte amandelen zijn bijna dezelfde amandelnoten als bruine amandelen. Het verschil tussen beide is dat de witte amandelen geen bruin vlies meer hebben. Ze zijn kort in heet water geblancheerd waarna het vlies verwijderd wordt van de noot. Door het blancheerproces is de witte amandel zacht van structuur en minder knapperig dan de bruine amandel.

     € 3.68 / 150 g

     x 150 g
    • Boerenmix §

     De boerenmix is een mix van gebrande pinda's en vliespinda's met gele en zwarte rozijnen.

     € 6.40 / 450 g

     x 450 g
    • Cashewnoten gezouten §

     Door de hoge waarde van eiwitten en ijzer zijn het perfecte vleesvervangers. Cashewnoten zijn licht zoetig van smaak. En hebben in verhouding met andere noten minder vet en meer koolhydraten.

     € 9.95 / 450 g

     x 450 g
    • Cashewnoten ongezouten §

     Door de hoge waarde van eiwitten en ijzer zijn het perfecte vleesvervangers. Cashewnoten zijn licht zoetig van smaak. En hebben in verhouding met andere noten minder vet en meer koolhydraten.

     € 9.95 / 450 g

     x 450 g
    • Cranberries gedroogd §

     Gedroogde cranberries zijn niet alleen heerlijk, maar ondersteunen ook de gezondheid op veel verschillende manieren. Gedroogde cranberries kunnen als snack gegeten worden, en kunnen veel maaltijden perfect aanvullen. Gedroogde cranberries zitten niet alleen bomvol vitaminen en antioxidanten, ze remmen zelfs schadelijke bacteriën af. Dit is een van de redenen dat cranberries wereldberoemd zijn voor urineweginfectie en blaasontsteking bestrijding.

     € 4.50 / 250 g

     x 250 g
    • Dadels §

     Dadels zijn de vruchten van palmbomen. Ze behoren tot de oudst gecultiveerde vruchten ter wereld. Al 3000 jaar voor onze jaartelling waren deze vruchten bekend. Tegenwoordig worden ze vooral geteeld in Noord-Afrika, Arabische landen, Californië en Australië. Het zijn ongeveer 5 cm lange vruchten met een gladde bruine tot roodbruine of bruinzwarte schil. In de vrucht zit een langwerpige harde pit. De dadel behoort tot de steenvruchten. In supermarkten, bij groentenspecialisten en bij delicatessezaken zijn vaak de gedroogde dadels te koop, soms zelfs nog aan een tros. Echter steeds vaker zijn er ook verse of ingevroren dadels verkrijgbaar. Verse dadels smaken naar honing en zijn minder zoet dan gedroogde. De gedroogde dadels zijn plakkerig zoet. De zogenoemde Medjooldadels staan bekend als de Mercedes onder de dadels. Groot, boterzacht en heel smakelijk.

     € 1.49 / 250 g

     x 250 g
    • Gedroogde Pruimen zonder Pit §

     De pruim is de vrucht met de meeste antioxidanten. Pruimen zijn lekker, gezond en hebben bovendien geneeskracht tegen diverse ziekten. Gedroogde pruimen bevatten net zoveel voedingsstoffen als verse pruimen.

     € 2.99 / 300 g

    • Gemengde noten (Ongebrand) §

     Mix van bruine amandelen, bruine hazelnoten, paranoten en cashewnoten.Naturel noten zijn ongebrand en ongezouten.

     € 9.98 / 450 g

     x 450 g
    • Hazelnoten bruin §

     Hazelnoten bevatten antioxidanten. Je kan ze eten als tussendoortje of mengen in een notenmix of salade. Ook worden hazelnoten veel in recepten gebruikt.

     € 3.89 / 150 g

     x 150 g
    • Hazelnoten wit §

     Hazelnoten bevatten antioxidanten. Je kan ze eten als tussendoortje of mengen in een notenmix of salade. Ook worden hazelnoten veel in recepten gebruikt.

     € 4.19 / 150 g

     x 150 g
    • Keesheukske Ras El Hanout Mix §

     Een mix van pinda's, cashewnoten en vliespinda's met Een Noord-Afrikaans specerijenmengsel van wel 10 of meer specerijen. Elke kruidenhandelaar maakt zijn eigen samenstelling van het mengsel. Ras El Hanout betekent dan ook eigenlijk ‘het beste van de markt’.

     € 7.98 / 450 g

     x 450 g
    • Kristalgember §

     Tegenwoordig wordt gember gebruikt als extra ondersteuning bij een gezonde spijsvertering en maagfunctie. Het ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag.

     Geconfijte gember, ook wel kristalgember, stemgember en gemberblokjes genoemd, heeft een pittige zoete smaak.

     Smakelijke gember om zo op te eten, ideaal voor onderweg. Het is zoet en toch pittig met een duidelijke gembersmaak.Geconfijte gember kan zo worden gegeten. Verder wordt het vaak gebruikt in desserts en gebak, maar ook geserveerd met chutney, roomkaas en fruitdesserts of gemengd met sojasaus voor groenten en loempia’s.

     € 3.16 / 200 g

     x 200 g
    • Macadamiamix §

     Een luxe notenmix van cashews, amandelen, walnoten, hazelnoten en echte macadamia's

     € 9.98 / 450 g

     x 450 g
    • Macadamiamix gezouten §

     Een luxe notenmix van cashews, amandelen, walnoten, hazelnoten en echte macadamia's

     € 9.98 / 450 g

     x 450 g
    • Macadamianoten §

     De macadamianoot bevat het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten van alle noten. Macadamianoten zijn bovendien rijk aan vitamine B1 en bevatten daarnaast ook de mineralen magnesium, fosfor, ijzer, zink en calcium.

     € 5.51 / 175 g

     x 175 g
    • Paranoten gepeld §

     De voordelen die paranoten kunnen bieden voor de gezondheid zijn een gezond hart en bloedvaten, bescherming tegen kanker en verlaging van cholesterol. Ook zorgen ze voor sterke spieren en zenuwen, helpen ze bij het op gewicht blijven en helpen ze botten en tanden te versterken. Wel moet je oppassen dat je er niet teveel van eet.

     € 4.59 / 200 g

     x 200 g
    • Pecannoten §

     Pecannoten zijn gebrand heerlijk maar ook ongebrand is de smaak goed en zelfs iets zoet. Pecannoten zijn net als walnoten erg goed voor de hersenen. Daarnaast zijn pecannoten goed voor het hart en de prostaat.

     € 5.90 / 200 g

     x 200 g
    • Pecannoten gebrand en gezouten §

     Pecannoten zijn gebrand heerlijk maar ook ongebrand is de smaak goed en zelfs iets zoet. Pecannoten zijn net als walnoten erg goed voor de hersenen. Daarnaast zijn pecannoten goed voor het hart en de prostaat.

     € 4.73 / 150 g

     x 150 g
    • Pijnboompitten §

     Pijnboompitten worden veel gebruikt in Italiaanse gerechten, zoals pesto, maar ook (licht geroosterd) in salades. De pitten hebben een licht harsachtige smaak en zijn rijk aan olie.

     € 3.38 / 75 g

     x 75 g
    • Pinda's King Size gezouten §

     Pinda´s zijn geen nootjes. Ze heten dan wel aardnoten, olienoten of in het Engels peanuts maar ze behoren tot de peulvruchten. Ze zijn onder andere familie van de kikkererwt. Pinda´s zijn de meest populaire snackgroente op aarde.

     € 2.98 / 450 g

     x 450 g
    • Pinda's King Size ongezouten §

     Pinda´s zijn geen nootjes. Ze heten dan wel aardnoten, olienoten of in het Engels peanuts maar ze behoren tot de peulvruchten. Ze zijn onder andere familie van de kikkererwt. Pinda´s zijn de meest populaire snackgroente op aarde.

     € 2.98 / 450 g

     x 450 g
    • Pistachenoten §

     Pistachenoten bevatten veel fosfor. Fosfor is een mineraal dat in het lichaam aanwezig is en in voedsel zit in de vorm van fosfaat. Fosfaat zorgt samen met calcium voor sterke botten en tanden. Ook is fosfaat van invloed op de stofwisseling en op allerlei enzymprocessen in het lichaam.

     € 9.98 / 350 g

     x 350 g
    • Rozijnen blauw §

     Fris zoete rozijnen. Een rozijn is een gedroogde druif. Het drogen gebeurt om de druif langer te kunnen bewaren. Omdat een groot gedeelte van het vocht uit de druif is verdwenen, zijn rozijnen zoeter dan druiven.

     € 3.75 / 500 g

     x 500 g
    • Rozijnen wit §

     Fris zoete rozijnen. Een rozijn is een gedroogde druif. Het drogen gebeurt om de druif langer te kunnen bewaren. Omdat een groot gedeelte van het vocht uit de druif is verdwenen, zijn rozijnen zoeter dan druiven.

     € 4.75 / 500 g

     x 500 g
    • Studentenhaver (Ongebrand) §

     Studentenhaver is een ongebrande mix van cashewnoten, paranoten, walnoten, hazelnoten en amandelen en rozijnen.

     € 8.99 / 450 g

     x 450 g
    • Superfoodmix §

     De superfoodmix is een mix van verschillende superfoods vol met anti-oxidanten, vitaminen en mineralen

     € 9.98 / 450 g

     x 450 g
    • Vijgen gedroogd §

     Gedroogde vijgen zijn zoetig en kun je prima als gezonde vervanger voor snoep gebruiken. De vijg is gezond door zijn hoge gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6.

     € 3.85 / 250 g

    • Vliespinda's §

     Pinda´s zijn geen nootjes. Ze heten dan wel aardnoten, olienoten of in het Engels peanuts maar ze behoren tot de peulvruchten. Ze zijn onder andere familie van de kikkererwt. Pinda´s zijn de meest populaire snackgroente op aarde.

     € 3.65 / 450 g

     x 450 g
    • Vliespinda's gezouten §

     Pinda´s zijn geen nootjes. Ze heten dan wel aardnoten, olienoten of in het Engels peanuts maar ze behoren tot de peulvruchten. Ze zijn onder andere familie van de kikkererwt. Pinda´s zijn de meest populaire snackgroente op aarde.

     € 3.65 / 450 g

     x 450 g
    • Walnoten gepeld §

     Walnoten zijn rijk aan onverzadigde vetzuren. Deze walnoten zijn reeds gepeld en direct voor consumptie of verwerking beschikbaar.

     € 4.30 / 200 g

     x 200 g
    • Weekendmix §

     Een notenmix van gerookte amandelen, pinda's, cashewnoten en macadamia's. Hierbij geven de kruiden van de gerookte amandelen de mix een overheerlijke smaak.

     € 9.51 / 450 g

     x 450 g
   • Voordeelzakken §


    • Voordeelzakcombinatie §

     Stel je eigen combinatie van 3 voordeelzakken samen en krijg korting!

     € 7.50

     piece
    • Bananenchips §

     Bananenchips zijn knapperig en hebben een zoete smaak.

     € 2.75 / bag

     bag
    • Boritomix §

     Mix van verschillende rijstcrackers en kaasbolletjes

     € 2.75 / bag

     bag
    • Borrelnoot cocktail §

     Borrelnoten met cocktailsmaak

     € 2.75 / bag

     bag
    • Borrelnoot Peking §

     Pinda's met kruidige coating

     € 2.75 / bag

     bag
    • Chenmix §

     Mix van rijstcrackers en gecoate pinda's

     € 2.75 / bag

     bag
    • Chocolademix §

     Mix van pinda, amandel, banaan, hazelnoot en rozijnen voorzien met chocolade

     € 2.75 / bag

     bag
    • Chocoladepinda's §

     Melkchocolade pinda's

     € 2.75 / bag

     bag
    • Chocoladerozijnen §

     Rozijnen met pure chocolade

     € 2.75 / bag

     bag
    • Japanse bollenmix §

     Een mix van pindabollen

     € 2.75 / bag

     bag
    • Rijstcrackers Baked Mix §

     Een mix van verschillende baked rijstcrackers in ronde en stick vorm.

     € 2.75 / bag

     bag
    • Rijstcrackers Fujimix §

     Een mix van rijstcrackers fuji

     € 2.75 / bag

     bag
    • Rijstcrackers Hotrice §

     Rijstcrackers met chilismaak

     € 2.75 / bag

     bag
    • Rijstcrackers Semo Small §

     Rijstcrackers met sesam

     € 2.75 / bag

     bag
    • Rijstcrackers Sushi Cheese §

     Rijstcrackers Sushi Cheese

     € 2.75 / bag

     bag
    • Sukerpinda's §

     Suikerpinda's rood

     € 2.75 / bag

     bag
    • Yoghurtrozijnen §

     Rozijnen met witte chocolade en yoghurt aroma

     € 2.75 / bag

     bag
    • Katjang Pedis §

     Pinda's met kruidige coating

     € 2.75 / bag

     bag
   • Cold meats §

    Bij 't Keesheukske kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment exclusieve kwaliteitsvleeswaren uit Nederland, België, Italië en Spanje. Kwaliteitsvleeswaren 'vers van het mes'. De eisen die wij aan onze vleeswaren stellen, zijn zeer hoog en dat proeft u.
    Vleeswaren worden altijd vers afgesneden! Dit is handwerk en daarom kunnen de gewichten van de vleeswaren enigszins afwijken van de hier genoemde gewichten. Bij het afrekenen in de winkel van 't Keesheukske betaalt u het juiste gewicht, de totaalprijs kan hierdoor afwijken.


    • Achterham §

     Voor de achterham zijn de magere delen van de ham in model gesneden zonder het spek en het zwoerd te verwijderen. Deze zijn uiteindelijk mede bepalend voor de smaak. Zeker wanneer de ham in het eigen vocht wordt gegaard. De ham laat zich moeilijk snijden vanwege de grote plak maar is uniek door smaak en malsheid.

     € 2.55 / 100 g

     gram
    • Gebraden Ham Superieur §

     Onze absolute topper is deze ambachtelijk vervaardigde ham. Lekker gebraden en met de hand bij elkaar gebonden.

     € 2.85 / 100 g

     gram
    • Breydelham §

     Breydelham wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd. De unieke kruidenmengeling en het ovengebakken karakter zorgen voor de typische en lekkere Breydelsmaak. Bovenal is Breydelham een erkend streekproduct. Een bevestiging van de ambachtelijkheid en het vakmanschap!

     € 2.19 / 100 g

     gram
    • Coburger §

     Deze ham is vermoedelijk ontstaan in het plaatsje Coburg in Duitsland. De ham bestaat uit de twee schnitzel-delen van het varken de boven- en de plattebil. Het vlees wordt drooggezouten met zeezout.

     € 1.79 / 100 g

     gram
    • Jambon d'Ardenne §

     Deze rauwe varkensham wordt gemaakt van het dikke deel van de varkensham

     € 2.89 / 100 g

     gram
    • Filet d'Ardenne §

     Deze Filet 'd Ardenne is één van de mooiste en magerste rauwe hammen met een lichte rooksmaak.

     € 2.89 / 100 g

     gram
    • Parmaham §

     Parmaham of Prosciutto di Parma in het Italiaans is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma.

     € 2.69 / 100 g

     gram
    • Serranoham §

     Serranoham is een rauwe ham, oorspronkelijk afkomstig uit de Spaanse bergen. Tegenwoordig wordt hij gemaakt van een speciaal gefokt Spaans varkensras.Oorspronkelijk is de serranoham afkomstig uit de bergachtige regio Andalusië. Daar werd de gezouten ham gedroogd in de berglucht. (Vandaar de term serrano: serrano,-a is Spaans voor berg-, gebergte-).De originele serranoham is te herkennen aan het S-logo. Nadat de verse ham in een pekelbad met kruiden heeft gelegen, rijpt hij zo'n negen maanden in een ruimte waar de temperatuur langzaam toeneemt tot 30 graden. Tegelijkertijd neemt de vochtigheid af, waardoor de hammen uitdrogen.De ham is rijk aan ijzers en eiwitten en vetarm. Hierdoor wordt deze ham soms ook voorgeschreven aan mensen met bloedarmoede of een ijzertekort.

     € 2.99 / 100 g

     gram
    • Prosciutto di San Daniele §

     De prosciutto di San Daniele is de tweede meest bekende ham van Italië. Deze ham lijkt op de Parma ham, maar is iets lichter van kleur en zachter (soms noemt men het ook wel zoeter) van smaak.

     De San Daniele ham ontleent zijn naam aan het dorpje San Daniele waar hij wordt gedroogd. Het bijzondere van dit plaatsje is dat hier de koele lucht uit het noorden en de warme lucht vanuit de Adriatische zee samenkomen boven een rivier die als natuurlijke geleider fungeert. Deze omstandigheden dragen bij tot het creëren van de verfijnde smaak van de San Daniele.

     € 3.75 / 100 g

     gram
    • Prosciutto stagionato con pepe §

     Italiaanse ham gekruid met peper

     € 2.45 / 100 g

     gram
    • Geulhemmer Grottenham §

     N 1997 is slager Sleijpen in Berg en Terblijt (Valkenburg) begonnen met de productie van zijn geulhemmer grottenham©. Er zijn verschillende varianten. De grottenham wordt vervaardigd van de speciaal gemeste varkens van boerderij Cobben in Ulestraten en de hammen die worden gesneden uit het Livar-kloostervarken. De hammen worden nauwkeurig geselecteerd en gezouten. Daarna worden ze intensief gedroogd.

     € 4.49 / 100 g

     gram
    • Jamon Iberico §

     Jamón Ibérico oftewel Pata Negra rauwe ham is een der beste rauwe hamsoorten ter wereld.

     € 9.95 / 100 g

     gram
    • Livar Prosciutto Monastero §

     De Prosciutto di Monastero van Livar is een ham van het Livar varken die in het been gedroogd is in Italië. Deze ham wordt drooggezouten en vervolgens ruim een jaar gerijpt in de bergen rondom Parma.

     € 4.95 / 100 g

     gram
    • Pancetta §

     Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

     € 2.25 / 100 g

     gram
    • Ontbijtspek §

     Ontbijtspek is vleeswaar dat veelal gebruikt wordt als broodbeleg. Het is buikspek van het varken dat na te zijn gedroogd en gerookt in dunne plakken wordt gesneden. Deze plakken zijn ongeveer 20 cm lang en 8 cm breed. Ontbijtspek wordt ook gebakken geconsumeerd.

     € 1.60 / 100 g

     gram
    • Mosterdspek §

     Mosterdspek wordt gepekeld met een natuurlijke kruidenmengeling en heeft een aangename mosterdsmaak

     € 2.29 / 100 g

     gram
    • Gebraden rosbief §

     De rosbief wordt gewoonlijk gemaakt van verschillende delen zoals de achtermuis (links), de platte bil of een van de lendedelen. De aard van het vlees bepaalt de kwaliteit van deze vleeswaar. Een goede rosbief is keimager en mals en mag niet te dik gesneden worden. De achtermuis is wel het bekendste deel. Daarnaast is een rosbief een uitstekend beleg voor mensen die een natriumbeperkt (zoutarm) dieet volgen. De rosbief wordt gewoonlijk namelijk alleen aan de buitenkant gezouten en niet gekruid. Vraag aan de slager gerust of hij tijdens de bereiding veel of weinig zout gebruikt heeft.

     € 3.19 / 100 g

     gram
    • Runderrookvlees ambachtelijk §

     Rookvlees van hoogwaardig gezouten en traditioneel gerookte. eersteklas bovenbil van het rund.

     € 2.99 / 100 g

     gram
    • Rookvlees licht gezouten §

     Rookvlees is ontstaan vanuit het gegeven dat het vlees, gezouten en gerookt beter
     bewaard kan worden. Roken is een vorm van conserveren* die ontstaat door de
     inwerking van de rook van smeulend hout op het vlees. De rook geeft daarnaast
     een speciale smaak-en kleurverandering aan het vlees.

     € 2.99 / 100 g

     gram
    • Livar Livarano worstje §

     De Livarano is een worstspecialiteit welke bij uitstek geschikt is voor iedere gelegenheid. Dit gedroogde worstje bestaat uit geselecteerde malse en zachte vleesdelen van het Livarvarken. De Livarano wordt met een fijne kruidenmelange op smaak gebracht. Daarna wordt de Livarano gedroogd. De Livarano is uitermate geschikt als borrelhapje of als onderdeel van een charcuterie-schotel.

     € 6.95

     piece
    • Magere cervelaat Linea §

     Magere cervelaat, ook wel Linea genoemd. Lekker van smaak en heel geschikt op de boterham of als hapje.

     € 2.19 / 100 g

     gram
    • Ardenner snijworst §

     Het vlees van snijworst bestaat uit rundvlees en spek. Het vlees wordt heel sterk verkleind tot blokjes van een paar millimeter. De massa wordt bijna bevroren vermengd met peper en zout en daarna in een poreuze kunstdarm gestopt zodat het aanwezige vocht tijdens het drogen kan uittreden. De worsten worden te drogen gehangen totdat ze voldoende stevig zijn om op de machine te snijden. Vroeger duurde dit drogen tot wel twee maanden. Tegenwoordig wordt het drogen versneld door aan het deeg bepaalde bacteriën toe te voegen. Daardoor is de smaak wat zuurder, maar dat wordt door de consumenten als prettig ervaren. De kwaliteit van een snijworst wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid aanwezig vlees.

     € 1.79 / 100 g

     gram
    • Limburgse cervelaat §

     Heel fijn gemalen rund- en varkensvlees vormen de natuurlijke basis van deze van oorsprong boeren droge worst. Peper en zout zijn de voornaamste smaakmakers. De worst is heel licht gerookt en wordt circa 3 weken gedroogd in een 75 jaar oude kelder onder de slagerij. Volgens kenners zijn de omstandigheden in deze kelder mede de oorzaak van de kwaliteit van deze Limburgse cervelaat.

     € 1.79 / 100 g

     gram
    • Pepercervelaat §

     Mager borstvlees van het rund, dat is mooi stevig, wordt samen met varkensschoudervlees fijngehakt in de cutter. Tijdens deze bewerking worden zout en drogeworstkruiden toegevoegd. Het deeg gaat nu in een vorm om wat aan te drogen. De volgende dag wordt de zachte worst door de gebroken gedroogde pepers gerold en heel even vacuüm getrokken. Door het vacuüm trekken worden de pepers in de buitenrand van de worst gedrukt en blijven zo mooi zitten tijdens het snijden. De worst wordt niet verder gedroogd of gerookt, maar meteen verkocht. Door geen verdere bewerkingen meer toe te passen behoudt de worst de unieke pepersmaak.

     € 2.19 / 100 g

     gram
    • Boerenmetworst §

     Metworst of boerenmetworst is een harde gekruide worst gemaakt van stukjes varkensvlees en varkensvet

     € 1.79 / 100 g

     gram
    • Salami Napoli §

     De Salami Napoli heeft een prachtig pittige en intense smaak en een aangename textuur in de mond

     € 2.39 / 100 g

     gram
    • Salame felino negrini §

     De Salame Felino wordt sinds 1800 in het gebied rond het dorpje Felino gemaakt. Deze salami is direct te herkennen aan de knuppelvorm. Aan de onderkant is de salami dikker doordat het gewicht tijdens de rijping naar beneden zakt.

     € 3.00 / 100 g

     gram
    • Truffelsalami §

     Een heerlijke salami met de volle smaak van truffel. Een ware smaaksensatie.

     € 3.99 / 100 g

     gram
    • Chorizo §

     Chorizo is een van oorsprong Spaanse worstsoort die kruidig van smaak en roodachtig van kleur is en een stevige, grove structuur heeft. Een kenmerkend ingrediënt is de pimiento choricero, een paprika(poeder) (al dan niet pittig) wat niet alleen zorgt voor de smaak en de rode kleur van de chorizo, maar dankzij de daarin aanwezige etherische oliën ook bijdraagt aan een betere houdbaarheid.

     € 1.99 / 100 g

     gram
    • Salami §

     Salami is de benaming voor gekruide worst van Italiaanse oorsprong. Het Italiaanse woord is de meervoudsvorm van salame, dat 'gezouten vlees' betekent.

     € 1.89 / 100 g

     gram
    • Herz Hongaarse salami §

     De originele Hongaarse Herz salami. Deze wereldberoemde salami wordt als sinds 1869 uitsluitend van natuurlijke ingrediënten geproduceerd. Dit gebeurt volgens een recept dat al jarenlang geheim wordt gehouden.

     € 2.99 / 100 g

     gram
    • Livar boerenpastei §

     Kenmerk van deze vleeswaar is de iets grovere snijspiegel met een duidelijke tekening van het Livar varkensvlees en lever. Afgebakken met een duidelijk “korstje” is deze pastei een uiterst smaakvol product.

     € 1.95 / 100 g

     gram
    • Livar gebakken pastei §

     Deze pastei wordt gemaakt van vlees en lever van het Livarvarken. Deze vleeswaar kenmerkt zich door de fijne snijspiegel en een mooie donkere braadkleur. Door gebruik te maken van uitsluitend verse grondstoffen en de beste kruiden is de Livar gebakken pastei een topproduct dat past bij elke broodmaaltijd.

     € 1.75 / 100 g

     gram
    • Boerengehakt §

     Vlees en spek worden gemalen en met de kruiden vermengd. Over het algemeen worden peper en nootmuskaat gebruikt. Aan de massa wordt paneermeel toegevoegd. Het deeg wordt goed gemengd tot een homogene massa, waarna het tot een brood wordt gevormd dat in de oven wordt afgebakken. Gebraden gehakt wordt gesneden verkocht.

     € 1.25 / 100 g

     gram
    • Cornedbeef §

     Cornedbeef is gekookt rundvlees.Doordat er zout aan het vlees is toegevoegd en het gekookt is, is het lang houdbaar. De term "corn" betekent "kleine, harde korrel" en verwijst naar het gebruikte zout (vergelijk het Nederlandse pekelvlees). Cornedbeef is oorspronkelijk een joods gerecht.

     € 1.29 / 100 g

     gram
    • Ardenner boterhamworst §

     Van het rundvlees en water wordt eerst een farce gecutterd waarna het fijngemalen kinnebakspek en het varkensvlees worden toegevoegd. Als kruiding worden witte peper, foelie, kardemom, gember en zout gebruikt. Vroeger werden daarna kleine spekblokjes toegevoegd. Nu vrijwel niet meer. Het spek is echter wel aanwezig, maar zo fijn gemalen dat het niet meer als zodanig wordt ervaren. Na het afstoppen in een kunstdarm wordt de worst gerookt en geweld in water van 80°C.Variaties: de Ardenner boterhamworst met meer varkensvlees, de kalfsboterhamworst en Parijzer boterhamworst die wat grover van structuur is.

     € 1.15 / 100 g

     gram
    • Parijzer boterhamworst §

     De Parijzer boterhamworst heeft een iets grovere structuur dan de gewone boterhamworst.

     € 1.25 / 100 g

     gram
    • Kipfilet §

     Een kipproduct met een zeer laag vet percentage. Heerlijk voor op brood.

     € 1.89 / 100 g

     gram
    • Zure kalfszult §

     Zure zult is een streekgerecht uit Brabant en is gemaakt van varkensvlees. Verder zit er in: peperkorrel, zout, nootmuskaat,kruidnagel, ui, zure augurken en azijn.

     € 0.99 / 100 g

     gram
    • Hoofdkaas §

     Hoofdkaas of zult is een bereiding van varkensvlees van de kop, staart en de oren van het varken. Het wordt fijn gemalen en verder op smaak gebracht met kruiden, uien en azijn.

     € 0.89 / 100 g

     gram
    • Gentse Preskop Tradition §

     De samenstelling bestaat uit varkenskopvlees, zwoerd en soms varkenslever. Vroeger werd in deze zultvariant ook hart en long verwerkt. Alle ingredienten worden in een bouillon tot een stevige brij gekookt die op smaak wordt gebracht met peper, zout, nootmuskaat, uien en mosterd. Alles wordt in een kom geschept om op te stijven.

     € 1.49 / 100 g

     gram
   • Dried sausage §


    • Ibericoworst §

     Een droge Spaanse worst gemaakt van Iberico varkensvlees. Deze worst wordt veelal als tapa gegeten.

     € 3.39 / 100 g

     gram
    • Salamella §

     Zachte, zoete salami uit Bologna

     € 2.90 / 100 g

     gram
    • Saltufo §

     De saltufo is een specialiteit met echte Italiaanse ingrediënten. De saltufo is een heerlijke salamikogel met echte zomertruffels en omringd met echte Parmezaanse kaas uit Parma (Italië).

     € 3.79

     piece
   • Liverwurst §


    • Berlinerworst §

     De basis van deze Duitse leverworstvariant bestaat uit spek van de kinnebak van het varken, varkensvlees en lever.

     € 1.49 / 100 g

     gram
    • Saks balletje §

     Kroon saksische smeerleverworst naturel bol 150g

     € 1.00

     piece
   • Buffet §


    • Kaas en worst plateau §

     Voor een geslaagd bedrijfsevenement, familiefeest of verjaardag kies voor je een kaas en worst plateau van de versspecialist. Smaakvol genieten van verschillende soorten kaas en worst uit binnen- en buitenland.

     € 13.95 / person

     person
    • Kaasbuffet §

     Ideaal voor bedrijfsbijeenkomsten en familiefeestjes! We verzorgen een compleet kaasbuffet, inclusief brood, van verschillende binnen- en buitenlandse kazen.

     € 12.50 / person

     person